Maansverduistering (eclips) van maandag 7 augustus 2017

Volgende maandag, op 7 augustus krijgen we een gedeeltelijke maansverduistering bij een volle maan. De aarde schuift dan tussen de zon en de maan, die op dat moment op 180° van elkaar staan, waardoor ze een schaduw werpt over de maan. Uiteraard heeft zo’n eclips zijn impact op ons, bewoners van de aarde. De effecten ervan kunnen tot 6 maand voelbaar zijn.

Op dit moment staat de zon in het teken Leeuw en werpt zijn licht op de Maan, die op 7 augustus in het teken van de Waterman of Aquarius zal staan. De zon is de beschermheer of heersende planeet van het teken Leeuw en voelt zich dus zeer goed thuis in zijn eigen teken. Daarom is zijn kracht nu des te groter. Mensen die geboren zijn met de zon in Leeuw (23 juli-22 augustus) zullen die kracht nu nog beter voelen dan anders. De energie die met Leeuw gepaard gaat is : zonne-energie, plezier, overtuigingskracht, vuur. Astrologisch gezien wordt de Leeuw gekoppeld met de zomer, wanneer de zon volop aanwezig is. De zon stuurt zijn vurige energie in de richting van de maan, die deze energie oppikt. De zon is het ego, de persoonlijkheid, het bewustzijn, de maan staat voor je innerlijke behoeften en noden, voor je emoties.

Vanaf 6 augustus loopt de Maan doorheen Waterman, het teken dat staat voor humaniteit, dienstbaarheid, het helpen van anderen, voor intellect, voor vernieuwing en vernieuwende ideeën, voor technologie en vooruitgang, voor het gebruik van de linker hersenhelft (die technisch en wetenschappelijk georiënteerd is), voor toekomstvisie… Bij deze volle maan worden onze innerlijke behoeften, onze emoties beheerst door Waterman energie. We zullen de drang voelen om anderen te helpen, en zeker de hulpeloze of zwakkere mensen. Iedereen die er voor open staat, zal de gelegenheid krijgen om deze energie te gebruiken of in te zetten voor een positief doel. Het zou kunnen dat we allemaal een beetje meer zorgen dragen voor elkaar. Sommigen onder ons gaan misschien initiatieven nemen met humanitaire doelstellingen, en dat zal natuurlijk aanvoelen, niet als een verplichting. Dat zal gepaard gaan met veel overtuigingskracht, en creativiteit.

Een eclips vindt altijd plaats nabij de Noordelijke Maansknoop of de Zuidelijke Maansknoop. De eclips van 7 augustus zal zich voordoen bij de Zuidelijke Maansknoop. In de Astrologie wil dat zeggen dat er zal moeten worden losgelaten. In de context van wat we eerder besproken hebben i.v.m de voelbare humanitaire energie betekent dit dat we ons ego wat meer zullen moeten loslaten en wat meer gaan delen met anderen, dat we meer zullen opgaan in de gemeenschap. We zijn allemaal deel van één grote familie en kunnen een rol spelen in dat familiegebeuren. We krijgen nù de kracht om een positieve bijdrage te leveren aan een betere en humanere wereld.

Op 7 augustus vormt de volle maan in Waterman een spanningsveld  met de Midhemel (in de Astrologie noemt men dat een vierkant aspect) , die op dat moment op 21 graden Schorpioen staat. Sommige mensen zullen hun emotionele intelligentie kunnen aanscherpen, d.i. gevoeliger worden op het vlak van …dingen helderder zien, verborgenheden onthullen, sneller problemen aanvoelen (en zeker als ze van emotionele aard zijn), dingen intuïtief aanvoelen. Als je die gevoeligheid normaal niet hebt, kan het zijn dat je die nu wel gemakkelijker hebt. Daarom is het belangrijk dat we ons de komende periode wat meer onder andere mensen begeven, dat we communiceren met elkaar. Heel belangrijk!

Toch mogen we het volgende niet uit het oog verliezen: een vierkant aspect veroorzaakt meestal spanning, of conflicten. Zoals gezegd vormt de maan in Waterman een vierkant met de Midhemel in Schorpioen. De Midhemel staat voor onze ambitie, wat we willen bereiken, waar we voor gaan. Als dat in het teken van de Schorpioen staat betekent dat: graven, delven in verborgen emoties en die proberen aan de oppervlakte te brengen. Concreet: Wees voorzichtig als je iemand wil helpen dat je niet ongevraagd in zijn of haar emoties gaat graven, of dat je niet ongevraagd advies gaat geven. Je bereidwilligheid om iemand te helpen mag niet de bedoeling hebben om de privé ruimte of psychologische ruimte van iemand te schenden of negeren.  Mensen die geholpen moeten worden kunnen heel kwetsbaar zijn en gevoelig voor misplaatste nieuwsgierigheid. Soms kan je iemand beter helpen door te luisteren en mee te voelen, maar tegelijkertijd een zekere afstand te behouden.

De maan in Waterman vormt op 7 augustus een harmonische relatie met Jupiter (in de Astrologie spreken we hier van een driehoeksaspect), Op dat moment zal Jupiter op 17 graden Libra of Weegschaal staan. Dat is een mooi gegeven. Jupiter is een geluksplaneet en als die in Weegschaal staat, de planeet van de relaties, dan is dat een ideaal moment om contacten te leggen met andere mensen. De komende maanden kan je daardoor zelfs duurzame vriendschappen opbouwen. Hoe meer je je onder andere mensen gaat begeven, hoe meer je de geluksplaneet Jupiter gaat activeren. Dan kunnen er mooie dingen gebeuren in je leven. Maak er dus gebruik van! Op 17 graden is Jupiter bijzonder krachtig.

Dicht bij de zon staat Mars (in Astrologische termen noemen we dat een conjunctie) op 11 graden Leeuw. Dat is vuur met vuur, dat geeft vonken, positieve vibes. Mars in Leeuw versterkt nog de energie en de kracht van Leeuw. Het is een zeer mannelijke energie, die indien er positief mee wordt omgegaan, tot zeer krachtige en mooie resultaten kan leiden (indien er negatief wordt mee omgegaan dan kan het een omgekeerd, vernietigend effect hebben, maar in dit geval gaan Mars en Zon hand in hand en versterken ze elkaars positieve eigenschappen). Samen met de Waterman energie van de volle maan die er aan komt, zal Mars ons aanzetten om behulpzaam te zijn naar anderen toe en ons helpen om plezier, vrolijkheid en daadkracht te brengen in hun leven. We krijgen een kans om humanitair en meeslepend positief te zijn, om lichtheid en vrolijkheid te brengen in onze menselijke relaties.

Hou je van dit soort artikels? Dan help je mij door ze te delen en te liken. Dank daarvoor!


Neem ook een kijkje op mijn website https://www.astroworld.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.