Maagd, haal het beste uit jezelf en maak van je persoonlijkheid een succesverhaal!!!

Het teken Maagd, het 6de teken van de dierenriem, wordt door de planeet Mercurius gestuurd. Ben jij geboren onder dat teken, dan is jouw motto “Ik dien” en dat is duidelijk te zien in je werkethiek en je betrouwbaar karakter. Je bent intelligent, aards, pragmatisch en realistisch en hebt daardoor ook een goed zakelijk instinct. Je hebt het potentieel om succesvol te zijn via hard werken en doorzettingsvermogen.  

Als je kan leren om je kwaliteiten optimaal te gebruiken en je zwakkere of duistere kantjes te beperken door er beter te leren mee omgaan, dan zal je meer evenwicht vinden en gemotiveerd zijn om het succes te grijpen op elk gebied en moment van je leven. Om te beginnen is het belangrijk dat je je bewust wordt van al je talenten en mogelijkheden. Laat ons dus kijken naar je 5 beste kwaliteiten en je 5 moeilijkste kantjes.

Hieronder volgen 5 typische Maagd kwaliteiten die in jouw voordeel kunnen werken op je pad naar succes:

  • Je bent een ongelooflijk harde werker.
  • Je bent een ultieme problemsolver.
  • Je bent precies en nauwgezet.
  • Je bent betrouwbaar.
  • Je bent erg zelfstandig.

Een van de meest positieve en kenmerkende kwaliteiten van de Maagd is dat het een harde werker is, een kwaliteit die door geen enkel ander teken geëvenaard wordt. Ben jij Maagd, dan zal je ongetwijfeld langer werken dan van jou verwacht wordt. Je bent ook een multi-tasker die graag meerdere projecten naar zich toetrekt. In het algemeen ben je in staat om veel werk op je schouders te nemen, waardoor je na verloop van tijd als een onmisbaar element wordt beschouwd. Je carrière is voor jou heel belangrijk. Je wil dan ook binnen een werkomgeving altijd en overal een eerste beste indruk achterlaten, waardoor je nu al zo onberispelijke reputatie steeds meer gewaardeerd wordt.

Een Maagd is erg intelligent en praktisch ingesteld. De geest van Maagd werkt erg snel. Een van je meest nuttige vaardigheden is problemen oplossen, iets waarin jij uitblinkt. Jij hebt het vermogen om concrete oplossingen te vinden voor schijnbaar onoverkomelijke opdrachten. Je bent rationeel, analytisch en pragmatisch.

Een andere pluspuntje van jou, Maagd, is je aandacht voor detail. Jouw precisie is binnen je werkdomein zeker iets waarmee je indruk kan maken op collega’s en werkgevers. Ze kunnen ervan op aan dat je je job zeer goed zal doen.

Maagden zijn mensen van hun woord. Wanneer je met iemand een deadline afspreekt, dan mag die persoon zeker zijn dat je hem zal halen. Je bent een loyaal en behulpzaam individu. Men kan altijd op je vertrouwen en dat is een bewonderenswaardige kwaliteit, en zeker voor mensen die vooruit willen in het leven.

Terwijl je zelf heel loyaal bent tegenover je geliefden en vrienden, zal je nooit op hen rekenen om je te steunen. Maagden zijn onafhankelijk en zelfvoorzienend. Je bent perfect in staat om voor jezelf te zorgen. Daarom zal je er zeker altijd voor zorgen dat je in je eigen behoeften kan voorzien, zonder dat je daarvoor op anderen moet leunen.

Terwijl deze kwaliteiten absoluut zullen helpen om alles wat je onderneemt te doen slagen, zijn er toch wat aspecten in de persoonlijkheid van Maagd die eerder dat succes in de weg kunnen staan, indien ze de gelegenheid krijgen om te broeien of zich te veel te ontwikkelen.

Hieronder volgen 5 karaktertrekken, geassocieerd met het teken Maagd, waar mensen met dit horoscoopteken zich bewust van zouden moeten worden:

  • Je kan verlegen zijn.
  • Je kan heel erg kritisch zijn (tot vervelens toe).
  • Je neigt te hard te werken.
  • Je kan erg piekeren.
  • Je kan emotieloos overkomen.

Een Maagd is niet egoïstisch of zelfvoldaan, net integendeel. Het is een bescheiden persoon, geen bluffer. Je kan in een sociale omgeving zelfs verlegen zijn. Vergeet niet dat je duizenden prachtige talenten en vaardigheden hebt, dus hou het hoofd rechtop Maagd. Je bent het succes waar je naar op zoek bent echt waard!!!

Door je analystische geest kan je de neiging hebben over-kritisch te zijn, zowel naar jezelf als naar anderen toe. Door je aangeboren oog voor details ben je in staat elke nuance van iemands persoonlijkheid te zien, van goed naar slecht of lelijk. Focus jezelf op de positieve details om te vermijden dat je te veel of te vaak kritiek gaat uitoefenen.

Als je te veel werkt en te weinig tijd neemt voor plezier dan kan je een saai, toonloos bestaan leiden. Soms vergeet Maagd om gewoon eens buiten van het zonnetje te genieten of wat rond te hangen. “Er is nog zoveel dat moet gedaan worden” is een typische uitspraak van Maagd. Dat kan dan wel waar zijn, maar voor een beetje plezier of ontspanning moet er toch ook altijd wel een gaatje te vinden zijn?

Misschien is het die werk ethiek, je praktische aard of je aandacht voor detail die ervoor zorgen dat je steeds bezorgd bent of aan het piekeren. Zie maar dat je niet te veel de gevangene wordt van je gedachten i.p.v. dankbaar te zijn voor en stil te staan bij alles wat wél goed verloopt.

Zo’n analytische en rationele benadering van het leven kan overkomen als koud en ongevoelig voor de meer emotionele astrologische tekens. Probeer wat meer in je gevoel te gaan wanneer je met problemen wordt geconfronteerd, of spreek je uitstekende redeneringsvermogen wat meer aan.

De goed geaarde en ambitieuze natuur van Maagd zit vol mogelijkheden om echt te stralen in zijn/haar eigenheid. Zelfbewustzijn en toewijding zijn de sleutels tot gegarandeerd succes! Geniet ervan!

Annemie

Hou je van dit soort artikels? Dan help je mij met ze te delen of te liken.

Neem ook eens een kijkje op http://www.astroworld.be (astrologie voor baby’s/geboortehoroscoopjes)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.