Hoe uniek is Maagd (23/8-22/9) als teken in de horoscoop?

En het was ochtend toen God voor zijn twaalf kinderen stond. In elk van hen plantte hij het Zaad van Menselijk Leven. Eén voor éen stapte elk van de kinderen naar voor om zijn specifiek talent, speciaal door zijn Vader voor hem  ontworpen, in ontvangst te nemen.

“Aan jou, Maagd, vraag ik om alles te onderzoeken wat de mensen met Mijn Schepping hebben gedaan. Ik vraag je om heel nauwkeurig en grondig te bestuderen wat en hoe ieder mens op zich ermee is omgegaan en dat je hem wijst op zijn fouten, waardoor je hem de mogelijkheid heeft om Mijn Schepping te vervolmaken. Om dit te kunnen verwezenlijken schenk ik jou een speciaal talent, nl. de “Puurheid van Gedachte”.

< Martin Schulman “Karmic Astrology”


De persoonlijkheid van mensen geboren onder het teken van de Maagd ( van 23 augustus tot 22 september) wordt in astrologische termen kernachtig samengevat als : de gedienstige, de martelaar(es), de perfectionist, de analysator. Maagd is een aarde teken. Haar heersende (beschermende) planeet is Mercurius, de planeet van het intellect, de ratio, van alles wat met communicatie (praten, handelen, denken, bewegen…) te maken heeft. Maagd behoort tot de beweeglijke tekens. Op het vlak van gezondheid zijn de gevoelige plaatsen  de nieren en ingewanden (maag, spijsvertering).

Maagden zijn perfectionisten. Ze houden ervan dat de dingen klaar en duidelijk zijn. Ze kenmerken zich door hun gevoel voor precisie. Ze zijn analytisch en detaillistisch ingesteld, gaan graag methodisch te werk. Het zijn goede organisators. Ze zijn bijzonder gedienstig, werken het liefst achter de schermen en zijn zeer taakgericht.

Maagden doen alles behoedzaam en hechten sterk aan ordelijkheid. Ze verwachten dat anderen even hoge waarden nastreven en zijn snel teleurgesteld als blijkt dat het niet zo is.

Door hun kritische ingesteldheid worden ze niet altijd even goed onthaald en vaak als bemoeizuchtig bestempeld. Maagd-types willen de wereld voortdurend verbeteren en beschouwen dat ook als hun taak, hun kosmische opdracht. Als we dat op een esoterische manier gaan interpreteren dan kunnen we dat beter begrijpen. Door hun talent, hun ‘godsgeschenk’, nl. de puurheid van gedachte-lichaam-geest, voelen zij zich geroepen om alle mensen of dingen naar hun essentie, hun eenvoud, hun bestemming te herleiden. Daarvoor is een zeer accurate beoordeling vereist, een vermogen waarover Maagd als geen ander beschikt. Omdat de Heilige Maagd Maria (Gaia) de belichaming was van deze eigenschappen, wordt het teken Maagd in de astrologie aan haar naam gekoppeld.

Een Maagd is meestal handig en technisch onderlegd. Hij/zij wil graag weten hoe de zaken in elkaar zitten (en of elk deeltje zijn functie of nut heeft).

Maagdmensen zijn meestal bekommerd om hun gezondheid en zullen zichzelf snel ter orde roepen als ze te veel gezondigd hebben.

Ze helpen graag anderen en het feit dat ze zich daarbij nuttig kunnen maken, geeft hen een goed gevoel. Ze kunnen gemakkelijk hun eigen zaken aan de kant zetten voor iemand anders, gewoon om die ander zijn droom te helpen waarmaken.

De voornaamste levensles van Maagd is het onderscheid te leren maken tussen oordeel en perceptie, het hart open te stellen voor anderen, meer te leren voelen met het hart, en kritiek tot een minimum te herleiden. Maagd mag ook leren dat het best oké is om af en toe fouten te maken.

Omdat het teken Maagd behoort tot de Beweeglijke tekens, draagt dit mensentype een nerveuze energie uit, maar past het zich anderzijds ook gemakkelijk aan. Het huis waarin de Maagd thuishoort is het zesde huis. (het huis van werk, werkrelaties, van diensten, dagdagelijkse gezondheid (ook de ‘kwaaltjes’), huisdiertjes, …)

Heb je nog vragen over dit prachtig astrologische teken van de dierenriem? Contacteer mij op:

annemie.vertongen@telenet.be

https://www.astroworld.be

 

2 gedachten over “Hoe uniek is Maagd (23/8-22/9) als teken in de horoscoop?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.