“Het Fluisterbos”: een vakantiewoning met stijl, ruimte en potentieel, voor privé of zakelijke doeleinden

 

In het hartje van Oostende, vlakbij de jachthaven, de winkelcentra, het cultuurcentrum en het mooie stadsmuseum, hebben de muren oren en fluisteren de bomen dat het leven zo zoet kan zijn.

Na eeuwenlang ambachtelijk speculoos, de lekkerste Maple Pecan koeken (OMG!) en dagvers brood te hebben gebakken, en nog zoveel andere lekkernijen, hun kinderen te hebben opgevoed, en bovendien actief betrokken te zijn geweest in het handelaarsgebeuren, besloot ons warme bakkerspaar dat het tijd werd om nog een tweede levensdroom te verwezenlijken: een vakantiewoning uit de grond stampen. En wàt voor één!’ Het pasgeboren kind moest een naam krijgen, en dat werd ‘Het Fluisterbos’ , met een knipoog naar het tegenover liggende ” Whisper trees”,  een kunstwerk van Yves Velter , een in Oostende wonende en werkende hedendaagse kunstenaar.

Deze vakantiewoning biedt net dat ietsje meer dan een traditionele B &B, noem het SPACE, of ruimte voor families of groepen. Enneu…. ze draagt een naam die luidop gefluisterd wordt…en dat wordt o zo leuk gesymboliseerd door het mooie, ludieke kunstwerkje van Lut Brackx op de binnenplaats, een sculptuurtje van 2 fluisterende figuurtjes. Ook het schilderij onder de klimop, van de jonge Oostendse street art kunstenaar Siegfried Vynck   verdient een vermelding.

Sedertdien zie je ze overal in het stadsbeeld opduiken, of eerder…voorbij snorren: onze moedige en super beweeglijke bakkersvrouw An, energiek haar bakkersfiets met de poëtische naam “Het Fluisterbos” vooruit trappend. Of je nu vandaag op de Alfons Pieterslaan wandelt, of morgen op de Zeedijk en weer even later op de Vindictivelaan, flitsend zoeft ze voorbij, en dat op een tempo!!!???? Hoedje af An, reclame heb je zeker gemaakt want iedereen heeft je gezien :-).

In de bomen op het plein vind je een clustersculptuur van oortjes. Deze oortjes symboliseren de bomen die getuigen zijn van wat er leeft in de buurt. Buurtbewoners ontmoeten elkaar op dit plein en delen er hun verhalen uit de wijk. En de oortjes luisteren mee…Na verloop van tijd zullen de oortjes als elfenbankjes vergroeien met de boom en er uiteindelijk helemaal in opgaan. De natuur gaat op in de omgeving, net zoals de diverse culturen in deze wijk. That’s the story. De kunstenaar liet zich in zijn materiaalkeuze en aanhechtingsmethode bijstaan door boomverzorger Paul C. Luttik.

Het Fluisterbos biedt accomodatie voor 14 pp, ideaal voor families of groepen, maar wegens de constante groei wordt dat vanaf september 2018 uitgebreid naar 19 pp.  Neen, dit dynamisch koppel staat niet stil. De linkervleugel van het gebouw wordt heel binnenkort verbouwd zodat ook deze vleugel extra mogelijkheden en ruimte kan verschaffen. Zo komt er op de eerste verdieping nog een studio bij, met voorzieningen voor rolstoelpatiënten én als kers op de taart een gloednieuwe zaal voor feestjes (familiefeestjes, recepties, koffietafels, bedrijfsvergaderingen, etc…) met of zonder speciale arrangementen, op maat of standaard, alles is bespreekbaar en o zo klantvriendelijk. De woning wordt verhuurd volgens het aantal personen en beschikbaarheid. Ongebruikte ruimtes kunnen worden afgesloten en in mindering worden gebracht van de totaalprijs.

Het Fluisterbos, een verrassende ontdekking! Men fluistere het verder…. 🙂

Annemie, 26 november 2017

________________________________

Fluisterbos
Filip van Maestrichtplein 6
8400 Oostende
wegbeschrijving

voor alle info :

tel: +32 472 84 17 15

e-mail: info@fluisterbos.be

of

Bakkerij Devriendt, Breidelstraat 4, Oostende, tel  0032 (0)59 70 42 44

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.