De Vierde Dimensie, van Hans Peter Roel: Een kwestie van toeval?

 

 

‘De Vierde Dimensie’ is een hoopgevend boek, dat ons aanspoort om een stapje opzij te zetten en ons consumptiegedrag van op een afstandje te bekijken.  De schrijver ervan, Hans Peter Roel, laat ons beseffen dat we bijna geen andere keuze meer hebben dan terug te gaan naar een meer sobere en duurzame, maar daarom niet minder gelukkige levensstijl. Met het oog op onze komende generaties van kinderen en kleinkinderen, zouden we met zijn allen wat meer zorg moeten dragen voor onze planeet en wat milieu bewustere keuzes maken. Op die manier kunnen we meer rust creëren in de chaos die ons jachtig leven – gestoeld op geld, luxe en bezittingen –  geworden is, én onze nakomelingen een leefbare toekomst gunnen.

Als we ons niet langer afstemmen puur op de materie en meer voeling proberen te krijgen met onze diepste innerlijke drijfveren (‘Wie ben ik echt en wat kom ik hier doen?’ of  ‘Wat is mijn taak of functie in dit leven?’)…; als we ons wat kritischer gaan opstellen naar de bovenste lagen van ons politiek systeem toe en niet langer toelaten dat de armen armer worden, terwijl de rijken steeds rijker worden; als we de financiële instellingen minder macht zouden toekennen zodat onze belastinggelden eerlijker worden besteed; als steeds meer mensen zich zouden aansluiten bij een nieuwe generatie, waar klimaatvriendelijke, mens -en diervriendelijke ideologieën voorop staan; als we ons afstemmen op de nieuwe frequenties van de kosmos, en echt leren luisteren naar de signalen die het leven naar ons toestuurt om in eenheid met onze zielbestemming te kunnen leven… misschien dat we dan de “toevalligheden” die zich nu en dan voordoen in ons leven niet langer gaan beschouwen als puur toeval, maar eerder als zinvol toeval. En ja, misschien gaan we dan ook steeds beter beseffen dat het toeval niet bestaat, maar dat we eerder gestuurd worden door een hogere orde of kosmische kracht.

Richten we ons meer op wat we voelen, en minder op wat we denken, dan geven we onze geest meer rust en leren we de juiste beslissingen nemen vanuit “de stilte”, om van daaruit een nieuwe dimensie te ervaren: de Vierde Dimensie, toegankelijk voor iedereen die er voor openstaat.

Het boek leest heel vlot. Het is geschreven in romanvorm, met een verhaal dat gebaseerd is op een nare ervaring van het hoofdpersonage, Nick Larson, een succesvol beursmakelaar, die steeds meer gegrepen wordt door de drang naar méér. Op een dag neemt hij een heel risicovolle beslissing i.v.m zijn persoonlijke beleggingen en hij verliest alles wat hem dierbaar is. De rest moet je zelf lezen.

Wat is de boodschap achter dit verhaal? Doordat Nick onverwachts in die verschrikkelijke neerwaartse spiraal terecht komt, wordt hij gedwongen om zijn waarden die hij tot zover heeft opgebouwd, te herzien. Hij beseft dat hij 2 keuzes heeft: zichzelf verder te gronde laten richten door wat hem allemaal overkomt en uit het leven te stappen, of een nieuwe toekomst tegemoet gaan vanuit een heel andere instelling, welke niet langer gebaseerd is op materiële, maar op innerlijk-spirituele waarden.  Vreemdsoortige toevallen en ontmoetingen kruisen zijn nieuw ingeslagen weg, brengen hem steeds dichter bij zijn nieuwe doel en zorgen opnieuw voor verrassende inzichten…..

Als je het boek uit hebt en je bent werkelijk geïnteresseerd hoe de universele wetten écht werken, kan je terecht in een meer praktijkgericht ‘ Vierde Dimensie werkboek’,  zodat je meteen met de tips van de schrijver aan de slag kunt. Zo kan je testen of het voor jezelf ook werkt. Dit werkboek is opgesplitst in hoofdstukjes waaraan telkens op het eind een praktijkoefening wordt gegeven. Succes!

‘De vierde dimensie’ is uitgegeven door N.E.X.T. Company, een uitgeverij die boeken publiceert die een bijdrage leveren aan een betere wereld.

Annemie, 21 november 2017

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.