De Haan

’t Stil Genot
August Beernaertstraat 5
8420 De Haan
https://www.facebook.com/stilgenot
www.mijnwebwinkel.nl/winkel/t-stil-genot
059/32 61 74

Leuke ontdekking tijdens mijn kustroute-fietstochtje. Een heel leuk peperkoeken theehuisje, voor romantische zielen die houden van echte thee, koffie en zelfgemaakt gebak. Het is er vrij druk. Veronique, the lady of the house (zonder pony), staat er helemaal alleen voor. Met blozende-wangen-van-drukte neemt ze mijn bestelling op: thee van de maand (White Delight: een mix van witte thee, veenbes, blauwe bosbes en korenbloem), en nou ja waarom niet, een bagel met brie, walnoten, gebakken spek, rucola en honing. Veronique rent van her naar der, maar slaagt er in om iedereen tijdig te bedienen, inclusief de mensen die langskomen om wat thee en koffie te kopen.

Wat me opvalt is de heldere verlichting die van onder de met kant omhulde lampenkapjes op de romantisch gedekte, wit gepatineerde tafeltjes schijnt. Alles hier ademt romantiek. Rechts van mij een inham met een artistieke juwelencollectie. Terwijl ik wacht neem ik er even een kijkje. Aha, Veronique blijkt ook nog juwelenontwerpster te zijn. Ik bestudeer de juwelen (ringen, halskettingen, oorbellen etc) van dichterbij. Ze zijn gemaakt met zilverdraad, elk ontwerp is uniek. Mooi! Dit is een creatief dametje!

Ik neem terug plaats aan mijn tafeltje, want Veronique komt eraan met mijn bestelling. Mooi met liefde opgeblonken zilveren bestek, en een verzorgd bordje, dat bovendien nog erg lekker smaakt ook. Ik bestudeer de kaart, die best wel uitgebreid is. Alles wat hier geserveerd wordt, kan je hier ook kopen. Ik ga afrekenen aan de toonbank en neem enkele pakjes losse thee mee en 2 homemade scones die al een tijdje naar me loerden vanonder een glazen stolp. Veronique verdwijnt naar achter en komt terug met 2 potjes, eentje met clotted cream en eentje met zelfgemaakte confituur. Bedoeling is dat ik de scones in het midden open snijd en er een laag clotted cream en een laag confituur op smeer. Wel even de scones opnieuw opwarmen in een oven van 175 graden. (MMMM…ik verlang al). Terwijl ze gretig mijn rekening optelt op haar kassa-IPad, sla ik een korte babbel met Veronique en vraag haar een visitekaartje. Ik krijg er twee, een van het theehuisje en een van haar juwelenatelier (zo kom ik aan haar naam). Ze vertelt me dat ze op weekdagen pas vanaf 13 u open is, want deze vlijtige mus gaat ’s morgens ook nog werken. Respect!

Fijne ervaring was dit!

Tip voor Veronique: in plaats van de grijze tegels die er nu liggen, zou een mooie plankvloer misschien de sfeer die er hangt nog intenser maken. Er zijn tegenwoordig laminaat vloeren die heel goed lijken op een echte plankenparket, tegen een redelijke prijs.

Met Oostensche Zei groetjes,

Annemie Vertongen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.