Ascendant Leeuw

http://pin.it/fLy9U36

De Ascendant in een horoscoop  geeft aan hoe we op anderen overkomen. Hij geeft aan welk teken rijzend was (aan de horizon zichtbaar was) op het exact moment van onze geboorte. Daarom dat voor Astrologen het juiste geboorte uur zo belangrijk is om de Ascendant te kunnen bepalen. In de esoterische Astrologie zegt men wel eens dat het teken waarin je Ascendant staat, eigenlijk je ziel is, omdat je diep vanbinnen verlangt om dat soort persoon te zijn. Je zonneteken staat dan meer voor je ego. Als je bvb als zonneteken Stier bent en je Ascendant is Boogschutter, dan heeft je ego de kenmerken van de Stier, maar eigenlijk wil je liever iemand zijn met de kenmerken van een Boogschutter. Sowieso zijn de twee heel erg met elkaar verbonden.

De Ascendant bepaalt de eerste indruk die anderen van ons krijgen en daardoor ontstaat een wisselwerking tussen ons en de omgeving. Elke actie lokt een reactie uit en ons gedrag geeft bepaalde signalen aan anderen waardoor zij op een bepaalde manier daarop ook reageren. Daarom is het teken van de Ascendant bijna even belangrijk als het Zonneteken (of in de volksmond “sterrenbeeld”)

Elk teken heeft zijn sterke en zwakke punten waarmee we moeten leren omgaan. Als de aard van onze Ascendant sterk verschilt met ons Zonneteken kunnen er conflicten ontstaan tussen wat we vanbinnen ervaren en hoe anderen ons ervaren, wat de contacten soms bemoeilijkt.


Is jouw Ascendant Leeuw?

Dan sta je graag in het middelpunt van de belangstelling. Je doet je best om te stralen, sterk over te komen,-  je kan eventueel zelfs een beetje dominant overkomen- , en vol zelfvertrouwen, ook al voel je je vanbinnen niet altijd zo. Door je trots zal je heel moeilijk toegeven of tonen dat iemand je gekwetst heeft. Je bent graag de baas, de leider, iets dat je goed afgaat trouwens, mits je wel de verantwoordelijkheden opneemt welke dat leiderschap met zich meebrengen. Je bent veeleisend in de zin dat je verwacht dat mensen op een eerlijke manier met je omgaan, want dat doe je zelf ook met anderen. In dat opzicht moeten vriendschappen zich bewijzen naar jou toe. Als je trots wordt aangetast kan je zeer scherp uit de hoek komen, hoewel je steeds zal proberen je waardigheid te behouden. Je showt graag met luxe, mooie kleren en je geeft er ook graag geld aan uit.  Je bent gul en vrijgevig en deelt graag met anderen. Iemand met dit rijzend teken laat meestal een bepaalde indruk achter, waardoor hij vaak een stapje voor heeft. Daarbij komt dat mensen je ook vertrouwen, omdat ze voelen dat je ’t goed met hen voor hebt. Het respect volgt dan als vanzelf.


Als je je Ascendant niet kent en die wil laten berekenen, stuur me dan op annemie.vertongen@telenet.be je geboortedatum, uur en plaats van geboorte en ik reken die snel even voor je uit.

P.S: Hou je van dit soort artikels? Dan help je mij door ze te delen en te liken. Dank daarvoor!

https://www.astroworld.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.