Oud Gemeentehuis in Varsenare: mosselen op zijn allerbest!!!

Rechtover de kerk van Varsenare ligt het “Oud Gemeentehuis” (OGH…..of is het OMG? 🙂 een brasserie met een geschiedenis. De zaak bestaat al jaren, maar werd door de huidige uitbaters met kennis van zaken uitgebouwd tot een successtory.

Iedereen vindt er zijn gading, zowel de gewone dorpeling die na zijn werkuren zijn dagelijks pintje komt drinken, als een passant-cyclist die er even zijn dorst komt laven of een snelle hap eten om weer wat energie op te doen, maar ook families, gezinnen, vrienden komen er graag samen. Binnen in de brasserie/café is het best wel aangenaam en intiem zitten. In de sfeervolle, overdekte veranda is iets meer daglicht. Van hieruit heb je uitzicht op het (grote) tuinterras. Je kan er heen vluchten als het buiten op het tuinterras te fris wordt, tenzij je opteert voor een tussenoplossing en onder de houten pergola met afdak, naast het open-lucht tuinterras, je avond verderzet. Hoekjes en kantjes genoeg, volgens je gezindheid. Je kan er kiezen tussen gezellig, gezelliger of gezelligst.

De bediening is charmant, snel en efficiënt. Wij werden geholpen door Ann-Sophie, een mooie blondine met een zeer vriendelijke en snelle service. De kaart (“de gazette”) is vrij beperkt en eerder klassiek, maar wat op je bord ligt oogt goed en smaakt voortreffelijk. Elk vlees- en visgerecht wordt steeds geserveerd met een fris slaatje. We waren met zijn drie, vroegen als voorgerecht 1 pot mosselen voor ons allen, om wat te sneukelen. Daar wordt helemaal niet moeilijk over gedaan, dat kàn allemaal en de bestelling wordt met de glimlach opgenomen.

De mosselen waren van een uitmuntende kwaliteit (Delta mosselen, vernamen we later), en werden bovendien perfect bereid (chapeau voor de chef!). Juiste timing! Ze smolten op je tong en het smaakpalet….MAN!!!!!……. heel naturel, vol groene groentjes….O…ZO…..LEKKER!!!! Wat hebben we geslurpt! 🙂 They made my day!

Als hoofdgerecht bestelden we slibtongetjes met frietjes, en steak tartaar. Al even héérlijk. De tongetjes waren goed gebakken, mooi aangekorst en “levende vers”, de frietjes vers gesneden en goudgeel gefrituurd. Een heel royale steak tartaar met vlees van prima kwaliteit. En ook op de huiswijn viel niets aan te merken. Deze zaak gaat voor kwaliteit en service. Het is er winter en zomer gezellig druk. Beslist DOEN!!! Dit uitstapje is echt de moeite waard!                   OGH= OMG!!

Varsenare ligt op een kwartiertje van Oostende (met de auto welteverstaan :-), in de nabijheid van Jabbeke.

PS: Laat je niet afschrikken door de (niet zo aantrekkelijke en wat bombastische) website (oeps: sorry uitbaters!). Het is zelden zo dat de werkelijkheid vééél beter is dan wat je op de website ziet, maar in dit geval is het wel zo.

Hou je van dit soort artikels? Dan help je mij door ze te delen en te liken. Dank daarvoor!

http://www.oudgemeentehuisvarsenare.be/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.