La Piazza: Italië@Oostende

Een Italiaan in Oostende die eigenlijk geen Italiaan is… Hoe noem je dat dan…een niet-Italiaanse Italiaan?

Even herbeginnen…

In Oostende vind je een Pizzeria, of Italiaanse bistro, of ….een bistro met Italiaanse keuken. Ja, dat is misschien de beste omschrijving, want het uitbatend echtpaar is zo Italiaans als ik Afrikaans.

Maar, wat er geserveerd wordt, oogt en proeft Italiaans, en bovendien smaakt het (h)eerlijk. De Oostendse eigenaar Johan, die in de keuken staat, heeft een ware passie voor Italië ontwikkeld. Jarenlang was hij hoofdkok-achter-de-schermen in het voormalige Villa Borghese op de Van Iseghemlaan. Hij kiest zijn producten zorgvuldig uit en heeft een voorkeur voor regionaal-Italiaanse producenten. Hij praat met liefde over zijn olijfolie’s en over de wijnen die hij bij lokale wijnboeren aankoopt, en die voor hun kwaliteit zeker niet te duur geprijsd staan.

La Piazza is gelegen op een brede laan in een rustige buurt van Oostende (’t Hazegras), nabij het station en met de rand van het Maria Hendrika park in het zicht. Deze buurt is sedert enkele jaren flink aan het opwaarderen.

De eerste keer dat ik er kwam bestelde ik een vegetarische pizza (niet dat ik zo’n pizza fanaat ben of een vegetariër), en het is niet bij die ene pizza gebleven. Sedertdien ben ik er al een aantal keren terug geweest. Je kan er echt lekker eten, de Italiaanse wijn is er van uitstekende kwaliteit en de chef komt altijd even zijn hoofd tonen om te vragen of alles naar wens is of was. De kaart is overzichtelijk, niet te uitgebreid, en goed uitgekiend. De prijzen zijn zeer redelijk.

De bistro heeft een modern, best wel gezellig interieur en een kleine, langwerpige veranda aan de straatkant. In de zomer wordt het dak opengeschoven en kan je er genieten van een zwoele avond in alle rust aan de “rand” van de stad, op nog geen 5 minuten wandelafstand van de jachthaven. Je bent overal dichtbij, maar uit de volle drukte van de stad.

Voor mij beslist een aanrader!

Je kan er ook dingen bestellen om af te halen.http://www.lapiazzaoostende.com

Hou je van dit soort artikels? Dan help je mij door ze te delen en te liken. Dank daarvoor!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.