Hoe uniek is Weegschaal / Libra (23/9-23/10) als teken in de horoscoop?

En het was ochtend toen God voor zijn twaalf kinderen stond. In elk van hen plantte hij het Zaad van Menselijk Leven. Eén voor éen stapte elk van de kinderen naar voor om zijn specifiek talent, speciaal door zijn Vader voor hem  ontworpen, in ontvangst te nemen.

“Aan jou, Weegschaal, geef ik de taak van dienstverlener. Door jouw toedoen zal de mens zich bewust worden van zijn verplichtingen tegenover anderen. Je zal hem ook het belang van samenwerking leren inzien, evenals het vermogen om na te denken over de andere kanten van zijn daden of acties, of ze m.a.w in een breder perspectief te plaatsen. Overal waar er onenigheid heerst, wil ik jou aanwezig zien. Voor je inspanningen wil ik jou graag het talent van de “Liefde” schenken.

< Martin Schulman “Karmic Astrology”


(Om de leesbaarheid van de tekst niet te veel te verstoren door hij/zij en hem/haar, heb ik Weegschaal in zijn mannelijke vorm laten staan. Weegschaal dames, neem me niet kwalijk, maar alles wat hieronder over Weegschaal staat, geldt ook voor jullie 🙂 

De persoonlijkheid van mensen geboren onder het teken van de Weegschaal of Libra ( van 23 september tot 22 oktober) wordt in astrologische termen kernachtig samengevat als : de minnaar, de artiest, de vredestichter. Weegschaal hoort bij het element Lucht. De heersende (beschermende) planeet van deze warme en gevoelige mens is Venus, de planeet van de liefde, de harmonie, de schoonheid. Weegschaal behoort tot de kardinale of hoofdtekens. Op het vlak van gezondheid is de gevoelige plaats van de Weegschaal de blaas.

Een Weegschaal is een bruggenbouwer en het relatieteken bij uitstek. Omdat hij heel graag verkeert in het gezelschap van mensen is hij is gek op relaties (kan eigenlijk niet zonder) en bestudeert ze ook voortdurend. Hij houdt van harmonie en vindt het fijn om anderen te behagen. Eigenlijk wil hij door iedereen graag gezien worden en spant hij zich erg in om ervoor te zorgen dat mensen van alle leeftijden hem graag mogen. Hij is meestal vrolijk en heeft veel gevoel voor humor. Toch kan een Weegschaal heel kwaad en humeurig worden en zich gaan fixeren op iemand zijn mindere kantjes, waardoor hij het respect voor die persoon gaat verliezen.

Omdat hij op anderen georiënteerd is, houdt hij ervan om  dingen in groep te doen. Daarbij zal hij steeds voor de vrolijke noot zorgen en iedereen bij de groep proberen te betrekken. Groepsdiscussies vindt hij zalig, want hij houdt ervan te argumenteren en zal zijn argumentatie stevig weten te onderbouwen. Hij heeft trouwens ook een vrij sterke wilskracht en zal in een groep vaak diegene zijn die het initiatief neemt. Door zijn diplomatische en objectieve instelling, die de problemen langs alle zijden probeert te bekijken, doet hij het goed in beroepen als jurist, advocaat of rechter. Vaak zijn Weegschalen ook zeer goede therapeuten (o.a. relatietherapeuten), omdat ze een goed luisterend oor hebben en openstaan voor de noden van anderen. Ook bij consultants of andere advies verlenende beroepen vind je het type Weegschaal geregeld terug.

Deze Prince Charming gaat eeuwig op zoek naar de juiste partner. Daarom is het vaak zo moeilijk voor een Weegschaal om die ene ware en perfecte partner te vinden en heeft hij soms al heel wat watertjes doorzwommen vooraleer hij bij zijn eindbestemming aankomt. Bovendien flirt dit type heel graag, en met zijn aangeboren charme slaagt hij er meestal in om het ander geslacht te doen bezwijken. Weegschalen zijn estheten. Ze zijn zeer gevoelig voor schoonheid in al haar vormen:  design, kunst (schilderijen, muziek,  juwelen, architectuur)etc.. Als geen ander hebben ze oog of feeling voor mooie kleurencombinaties en haten ze lelijkheid.

Weegschaal heeft het soms wat moeilijk met besluitvorming. De reden is dat hij van ieder probleem duidelijk alle kanten ziet en dat voor hem kiezen tussen meerdere mogelijkheden allesbehalve simpel is. Hij wordt dan besluiteloos, waardoor hij soms te laat de knoop doorhakt.

De voornaamste levensles van de Weegschaal is wat meer aandacht op zichzelf te richten, maar ook leren dat hij zonder anderen eigenlijk niet kan functioneren in het leven, en dat vriendschap even belangrijk kan zijn als romantische relaties. Esoterisch gezien zou men de symboliek van dit teken kunnen interpreteren als het evenwicht dat gevonden wordt wanneer een eind wordt gemaakt aan de eeuwige dualiteit. Het evenwicht dat ontstaat bij het inzicht dat het mannelijke en het vrouwelijke een tandem vormen. Als de persoonlijkheid en de ziel in evenwicht zijn dan is er totale harmonie.

Het gebeurt wel eens dat je Weegschalen tegenkomt die helemaal anders zijn dan wat hierboven werd beschreven. Dat zijn Weegschalen waarbij de balans letterlijk doorslaat naar hun andere kant, noem het een vorm van onevenwicht. Ze zijn dan wat tegenovergesteld: ze houden van conflicten en confrontaties met andere mensen, zijn zeer competitief en gedragen zich soms als echte generaals.

Heb je nog vragen over dit prachtig en charmante astrologische teken van de dierenriem? Contacteer mij op:

annemie.vertongen@telenet.be

https://www.astroworld.be

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.