Hoe uniek is Schorpioen/ Scorpio (23/10-21/11) als teken in de horoscoop?

En het was ochtend toen God voor zijn twaalf kinderen stond. In elk van hen plantte hij het Zaad van Menselijk Leven. Eén voor éen stapte elk van de kinderen naar voor om zijn specifiek talent, speciaal door zijn Vader voor hem ontworpen, in ontvangst te nemen.

“Aan jou, Schorpioen geef ik een zeer moeilijke opdracht. Ik zal je het vermogen aanleren om in de geest van iemand anders te kijken, maar ik zal niet toestaan dat je met iemand praat over wat je daar allemaal ziet. Wat je daardoor allemaal te weten komt, zal  je heel vaak pijn doen, en in die pijn zal je je van me afwenden en vergeten dat niet Ik de veroorzaker ben van het leed, maar veeleer de perversie van mijn idee. Je zal zoveel zien en leren over de mens dat je op een gegeven moment het beest in hem zal leren kennen, en uiteraard ook in jezelf. Je zal zoveel worstelen met je eigen dierlijke instincten dat je zelfs je weg zal kwijtraken; maar als je uiteindelijk naar me terugkomt, Schorpioen, dan zal ik jou belonen met een supertalent: het talent van het Doel .

< Martin Schulman “Karmic Astrology”


(Om de leesbaarheid van de tekst niet te veel te verstoren door hij/zij en hem/haar, heb ik Schorpioen in zijn mannelijke vorm laten staan. Schorpioen dames, neem me niet kwalijk, maar alles wat hieronder over de Schorpioen staat, geldt ook voor jullie :-), al zijn er uiteraard soms kleine verschillen tussen de mannelijke en vrouwelijke varianten.

De persoonlijkheid van mensen geboren onder het teken van de Schorpioen of Scorpio ( van 23 oktober tot 21 november) wordt in astrologische termen kernachtig samengevat als : de detective, de magiër, de therapeut, de chirurg. Schorpioen hoort bij het element Water. Traditioneel beschouwt men Mars, de oorlogsplaneet, als de heersende (beschermende) planeet van dit passionele en intens levend mensentype. Tegenwoordig, in de Moderne Astrologie, wordt Mars als heersende planeet voor Schorpioen, vervangen door Pluto, de planeet van macht en transformatie, hoewel veel astro-beoefenaars rekening houden met de invloeden van beide planeten. Pluto is eerder een generatieplaneet en tenzij hij rechtstreeks in aanraking komt met onze persoonlijkheidsplaneten, zal hij minder directe invloed op ons uitoefenen dan Mars.

Op het vlak van gezondheid ligt het accent bij de Schorpioen op de geslachtsorganen. Gezondheidsproblemen kunnen zich daar manifesteren.

‘Ik begeer” …….typeert het Schorpioen type, dat intensief leeft en bijzonder heftige, ingewikkelde gevoelens kan hebben. Uiterlijk is dit type mens nogal rustig. Hij besteedt vrij veel tijd aan nadenken en piekeren over zijn eigen gevoelens. Men krijgt hem niet zo snel boos, maar eenmaal zijn humeur omslaat kan hij behoorlijk razend, en zelfs erg wraakzuchtig worden.  Een Schorpioen vergeet niet gemakkelijk, hij kan trouwens bogen op een uitstekend geheugen. Ook al heeft hij je vergeven, vroeg of laat krijg je nog es te horen wat hem zo geprikt heeft, en dan krijg je een prik terug, en die zou best wel eens vergezeld kunnen zijn van een flinke dosis sarcasme, een taalgebruik dat de Schorpioen zich graag eigen maakt, als een soort scherp strategisch wapen. Niettemin, als hij jou eenmaal in zijn hart heeft gesloten, dan is zijn vriendschap naar jou toe erg intens.

Schorpioen toont zijn gevoelens niet gemakkelijk, wat niet betekent dat hij ze niet doorleeft of over nadenkt. Hij is zelfs bijzonder gevoelig en kwetsbaar en springt dus alles behalve luchthartig om met gevoelens. Daarom kan hij  het ook niet hebben dat mensen met anderen hun gevoelens spelen.

Wanneer hij gekwetst wordt loopt hij niet hard weg om zich te verschuilen, integendeel, hij slaat terug en met volle kracht. Hij is één van de felste strijders van de dierenriem.

Schorpioenen houden van alles wat verborgen en mysterieus is. Daarom ook dat het beroep van detective of criminoloog zo goed past bij een Schorpioen. Ze houden van griezelverhalen, misdaadromans en spannende televisieseries. Ze weten graag wat er in andere mensen omgaat en daarom doen ze de grootste moeite om zoveel mogelijk over de aard van de mens te weten te komen. Ook het beroep van therapeut of psycholoog gaat hem goed af. Hij weet als geen ander te graven in het onderbewuste en kijkt als het ware door je heen tot op het diepste niveau van jouw onderbewuste.

Het is voor sommige mensen niet altijd evident om een Schorpioen te begrijpen, laat staan hem tot vriend te nemen. Maar eenmaal je bevriend bent met een Schorpioen, zal hij heel veel voor je over hebben en je voor de rest van zijn leven in zijn armen sluiten.

De voornaamste levenslessen van de Schorpioen zijn: eerlijk zijn over emoties, loslaten van controle en accepteren dat het ook best wel veilig is zonder dwangmatig controlerend gedrag, maar ook :dat het oké is om af en toe te huilen, of je emoties de vrije loop te laten.

Esoterisch gezien zou men de symboliek van dit teken kunnen interpreteren als het vernietigen van eigen persoonlijkheid of ego en zich doelbewust en enkel en alleen richten op de zielfunctie: Waarom ben ik hier? Wat kom ik hier doen? Op die manier kan dit intense en passionele wezen leren dat het oké is om ook teder en zacht te zijn en dat harde pantser van zich af gooien. Soms zie je dat oudere Schorpioenen die al door heel wat psychologische processen in hun leven zijn gegaan, hun kwetsbare en gevoelige kant meer beginnen te tonen en hun zo typerende intensiteit gebruiken om licht te brengen in het leven van anderen. Daarom wordt op esoterisch vlak het teken Schorpioen als een van de hoogste spirituele tekens gezien, net omdat hij als enige in staat is om die duistere onderwereld die hij zo goed kent, op te graven en naar het licht toe te brengen.

‘Only a Scorpio is prepared to destroy his personality in the quest of his soul’. < Alice Bailey

Annemie

Heb je nog vragen over dit prachtig en unieke astrologische teken van de dierenriem? Contacteer mij op:

annemie.vertongen@telenet.be

https://www.astroworld.be

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.