Hoe uniek is Boogschutter/ Sagittarius (22/11-21/12) als teken in de horoscoop?

En het was ochtend toen God voor zijn twaalf kinderen stond. In elk van hen plantte hij het Zaad van Menselijk Leven. Eén voor éen stapte elk van de kinderen naar voor om zijn specifiek talent, speciaal door zijn Vader voor hem ontworpen, in ontvangst te nemen.

“Boogschutter, aan jou vraag ik dat je de mensen aan het lachen brengt, want ze worden wat verbitterd als ze Mijn Idee niet goed hebben begrepen. Door hen te doen lachen zal je hen opnieuw hoop geven en als ze weer hoop hebben zullen ze me weer durven aankijken.  Je zal heel wat levens beroeren, ook al is dat dan maar voor even, en in elk van die levens zal je rusteloosheid ervaren. Aan jou Boogschutter schenk ik de gave van  Ongelimiteerde  Overvloed. Dat je die Overvloed zo ver moge meevoeren tot ze alle uithoeken van de duisternis heeft bereikt en er Licht heeft laten over schijnen. Jij, Boogschutter, brengt het Licht naar de duisternis!”.

< Martin Schulman “Karmic Astrology”

(Om de leesbaarheid van de tekst niet te veel te verstoren door hij/zij en hem/haar, heb ik Boogschutter in zijn mannelijke vorm laten staan. Boogschuttermadammen, neem me niet kwalijk, maar alles wat hieronder over de Boogschutter staat, geldt ook voor jullie :-), al zijn er uiteraard soms kleine verschillen tussen de mannelijke en vrouwelijke varianten.

De persoonlijkheid van mensen geboren onder het teken van de Boogschutter of Sagittarius ( van 22 november tot 21 december) wordt in astrologische termen kernachtig samengevat als : de gypsy, de student, de filosoof, de sjamaan. Boogschutter hoort bij het element Vuur.  De planeet Jupiter, de planeet van uitbreiding, geluk en plezier, is de heersende (beschermende) planeet van dit optimistisch en idealistisch ingesteld mensentype.

Op het vlak van gezondheid ligt het accent bij de Boogschutter op de streek van de dijen (heupen). Gezondheidsproblemen kunnen zich daar manifesteren.

‘Ik zoek/ ik zie” …….typeert het Boogschutter type, dat als geen ander oog heeft voor “the big picture“. Altijd is hij op zoek naar avontuur en uitdaging, al was het maar om zijn nieuwsgierige geest te voeden. Hij reist dolgraag, omdat hij dan andere volkeren en vreemde culturen kan ontdekken en met deze kennis zijn eigen wereld kan verrijken.

Boogschutter houdt van spel, van blijheid en vrolijkheid. Hij zit boordevol inspiratie en beschikt over een flinke dosis energie, die hij liefst kwijt wil in de vrije natuur en buitenlucht, op zoek naar avontuur en ontdekking. Door zijn grote vrijheidsdrang wordt hij liefst niet al te veel beperkingen opgelegd. Niettemin beschikt hij over een grote dosis zelfbeheersing en discipline. Boogschutter is meestal goedgeluimd en positief ingesteld. Hij is vriendelijk, voor zover men hem emotioneel niet probeert in te perken of zijn vriendschappen met anderen probeert te verhinderen, want daar kan hij absoluut niet mee om.

Leer- en nieuwsgierigheid kenmerken een Boogschutter.  Hij wil op elke vraag een antwoord weten.  Vindt hij het niet via mensen bij wie hij denkt het antwoord te weten te zullen komen, dan zal hij hoogstwaarschijnlijk de boekentoer op gaan en daar het antwoord gaan zoeken op zijn onbeantwoorde vraag. Hij is geïnteresseerd in het universum en de werking ervan, in de breedste zin van het woord.Het is niet onwaarschijnlijk dat mensen die geboren zijn onder dit teken hogere studies zullen doen in hun leven.

Zoals eerder gezegd zullen vreemde culturen uit verre landen hem mateloos boeien, en het is niet ondenkbaar dat hij in zijn leven veel zal reizen. Indien dat hem om de één of andere reden niet lukt, dan zal hij reizen in zijn dromen of zijn honger op andere manieren proberen te stillen, via documentaires, fotografie, boeken etc.

Boogschutter heeft aandacht voor details, maar niet op de meest zorgvuldige manier, waardoor hij soms voorbarige conclusies trekt zonder over voldoende informatie te beschikken. Details betekent trouwens niet: pietluttige of zinloze bezigheden, want daar heeft hij een hekel aan.

Een ander kenmerk dat Boogschutter typeert is zijn oprechtheid. Recht voor de vuist als hij is verbloemt hij niet graag de waarheid en floept die er soms uit zonder na te denken hoe de ander zich daarbij voelt.  Dat zijn woorden kwetsend kunnen overkomen, beseft hij niet eens. Hij zegt de dingen zoals ze zijn, zonder kwaad opzet of berekendheid.

De voornaamste levenslessen van de Boogschutter draaien meestal rond thema’s als matigheid, emotionele eerlijkheid en een open geest.

Esoterisch gezien zou men de symboliek van dit teken kunnen interpreteren als : de eeuwige zoeker naar de waarheid, diegene die de taak heeft om de ander wakker te schudden en hem het licht te geven om te schijnen. Maar ook: de geboren idealist die zijn pijlen afschiet en op het hoogste mikt, waardoor hij zijn doel soms voorbijschiet. Hij moet in zijn leven dan ook leren om zijn idealen wat meer los te laten en met beide voeten in het leven van nu te staan. Boogschutter is een filosofisch dier, een dromer, met grote vragen over het leven en het universum. Maar een hoopgevend teken.

“All our dreams come true if we have the courage to pursue them” <Walt Disney
(Walt Disney was een mooi voorbeeld van een boogschutter)


Annemie

Heb je nog vragen over dit prachtig en unieke astrologische teken van de dierenriem? Contacteer mij op:

annemie.vertongen@telenet.be

https://www.astroworld.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.