Leuke adresjes in steden en badplaatsen

In mijn zoektocht naar leuke, authentieke zaakjes aan de kust (klik in het menu op ‘coast city spots’ ) en andere steden, wil ik echt graag mijn positieve ervaring delen met anderen. De zaken die niet aan mijn verwachtingen voldeden, laat ik liever voor wat ze zijn. Ik geef er geen mening over. Hier zal de wet van de concurrentie vanzelf zijn werk doen. Iedereen wil bij de besten horen, diegene die hard zijn best doet om er bij te horen, zal over zijn schaduw springen en daarvoor beloond worden. Door mensen af te breken steun je de economie niet. Wel door mensen aan te sporen om bij de top te behoren en ze uit te dagen.

Het doorgeven van leuke adresjes heeft altijd te maken met persoonlijke kritiek, persoonlijke keuzes, maar ook: met het nemen van een zekere verantwoordelijkheid of engagement. Ik opteer voor een positieve benadering. We leven in een tijd waar internet, social media, etc…ons dermate overspoelen met informatie, dat we gedwongen worden om keuzes te maken, willen we ons niet verliezen in die pool van nuttige, objectieve, maar ook overbodige, subjectieve mededelingen of betweterij. De selectiecriteria die we daarbij hanteren, zijn bij iedereen verschillend. Je kan gaan voor min of meer objectieve keuzes, maar je kan je ook laten leiden door je emoties en dan ga je als vanzelf een subjectieve keuze maken. Dat kan gevaarlijk zijn. Op basis van woede, frustraties, een ontevreden ervaring kan je zaken gaan opblazen of uit hun context halen.

Wat mij betreft – ik ben een emotioneel mens die graag mijn hart volgt-,  wel,  ik heb besloten om mijn oordeel constructief, positief te houden. Dat klinkt misschien eenzijdig, maar het is al te gemakkelijk om een ander af te breken, terwijl de gevolgen daarvan voor de beoordeelde zeer ingrijpend kunnen zijn.

Betekent dat dan dat ik geen oprechte mening heb? Toch wel!!! Maar ik hou me liever bezig met iemand die het echt verdient een duwtje in de rug te geven dan mijn energie te steken in het afbreken van iemand die misschien gewoon eens een slechte dag heeft, of toch nog een tweede kans verdient, en grijpt (nadat hij mijn post gelezen heeft ?

Sea you!

Annemie