Het gezicht van de zee

Off-girls and shores verwijst naar mijn herkomst.

Neen je hebt het verkeerd voor, hier staat géén schrijffout. Off wordt niet met één f geschreven. Althans niet in dit geval. Ik ben een meisje – gewéést -, vandaar off-girl :-). Ik ben nu in congé 🙂

Ik groeide op aan zee, ging er naar school, maakte er vrienden, deed er mijn eerste werkervaring op, maar ik was jong en …I had my dreams…. (nog steeds eigenlijk) en wou andere oorden gaan verkennen. Een twintigtal jaren ben ik van de kust weggeweest, om beroeps- en andere redenen. Er wordt wel eens beweerd dat als je van de zee komt, je vroeg of laat altijd naar de zee terugkeert. Wat ik gedaan heb. Ondertussen is dat meisje wel een dame geworden, met een heel andere kijk op het leven,  waarvan de zee inmiddels  weer volop deel uitmaakt.

Mijn pen is mijn eeuwige bondgenoot, schrijven mijn passie en  uitlaatklep. Zeg me wat ik schrijven moet en ik brei er een heel verhaal rond. Reizen is voor mij een gelegenheid om mijn ervaringen met anderen te delen via een verhaal.
Muziek is de rode draad in mijn leven en schrijven op muziek is voor mij een vorm van perfectie.

Sedert ik teruggekomen ben naar de kust – heel onbewust 🙂 -ben ik met andere ogen naar mijn leefomgeving beginnen kijken. Ik vind het nu zelfs een voorrecht om aan zee te wonen. We gaan met zijn allen zo graag op reis, maar weten we wel echt wat er lééft in onze eigen omgeving, wat er hier allemaal te zien is? Daar wil ik het over hebben in mijn blog. We zien altijd de leuke adresjes ergens anders, maar in onze eigen buurt lopen we er heel vaak aan voorbij, met gesloten ogen. Mijn blog wordt een soort relaas van mijn eigen ervaringen, of wat ik zoal tegenkom dat mijn aandacht kan trekken als ik aan het wandelen of fietsen ben. De rode draad doorheen alles is de zee, en de kust. Daarom wil ik zo graag voor jullie het gezicht zijn van de zee en mijn beste ervaringen met jullie  delen.

Sea you !!! Annemie Vertongen

092.jpg

15 gedachten over “Het gezicht van de zee”

  1. Fantastisch Mietje. Dat wordt weer smullen van jou schrijverstalent.
    Zo leuk om jou weer in actie te zien en te lezen.
    Succes

    1. ja idd, maar op zich is Marrakech niet zoveel veranderd sedert die tijd. Je ziet, er zijn nog vaste waarden in het leven 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.