De Vlasschaard in Stene (bij Oostende): landelijk, lieflijk, romantisch…én lekker! Een klein pareltje…

Stene is een piepklein, pittoresk dorpje aan de rand van Oostende, met een schattig kerkje (onlangs mooi in het wit herschilderd) annex kerkhof, en enkele bistrootjes met terrasjes en parasolletjes. Knooppunt fietsers uit de buurt van Oostende volgen knooppunt 97.

De Vlasschaard is voor mij bijna een vaste, vertrouwde stopplaats geworden als ik met de fiets op stap ga. Vanuit Stene zet ik mijn tocht verder, zelfs al moet ik daarvoor soms een omweg maken.  “De Vlasschaard” is een heel authentiek café-bistrootje met zwart-wit stenen vloer en een interieur uit ‘grootmoeders tijd’.

Naast de bistro kan je op het gezellige terras/orangerie genieten van veel groen en bloemen. Je waant je er zelfs een beetje in de Provence. Het is er altijd druk en sfeervol. Je ziet er veel locals, en in de zomer ook heel wat nieuwsgierige fietsers en toeristen die aangetrokken worden door het romantische zonneterras.

Voor €14,50 kan je er een lekkere en verzorgde dagschotel (soep of voorgerecht, hoofdgerecht en dessert of koffie) bestellen. Als je regelmatige klant bent, word je daarvoor ook beloond via een 10+1 spaarkaart. De borden ogen verzorgd, heel vers en kleurrijk, en met een mooie verdeling tussen vlees/vis, groenten en aardappelen, frietjes of kroketjes. Dik oké dus!  De slaatjes, heel belangrijk, zien er niet uit als konijnenvoer. Er zijn ook meerdere menu-formules, los van de lunch.

A la carte bestellen kan ook. Er worden geregeld thema avonden georganiseerd (terug te vinden op hun website), waar heel wat van de lokale klanten terug te zien zijn. Iedereen lijkt er iedereen te kennen. De bloedmooie serveerster Tamara hanteert alles met de glimlach. Stress en drukte lijken op haar geen invloed te hebben. Zelfs bij een overvolle zaal of terras blijft haar bediening zeer efficiënt, snel en correct en heeft ze voor iedereen steeds een goed woordje over. Pure klasse. Onthouden dit adresje!!

See you there! Annemie

Hou je van dit soort artikels? Dan help je mij door ze te delen en te liken. Reageren mag ook altijd. Dank daarvoor!

http://www.devlasschaard.be

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.