Hoe uniek is de Leeuw (Leo) als sterrebeeld?

http://pin.it/2ZTUqHX

En het was ochtend toen God voor zijn twaalf kinderen stond. In elk van hen plantte hij het Zaad van Menselijk Leven. Eén voor éen stapte elk van de kinderen naar voor om zijn specifiek talent, speciaal door zijn Vader voor hem  ontworpen, in ontvangst te nemen.

“Aan jou mijn dappere Leeuw geef ik de opdracht om Mijn Schepping, alles wat ik gecreëerd heb, in al zijn pracht en glorie, aan de wereld te tonen”, zei God, “Maar, wees voorzichtig met je trots en  ijdelheid en vergeet nooit dat het Mijn Schepping is, en niet die van jou. Want als je dat niet doet zullen de mensen je gaan minachten. Deze opdracht kan echt leuk worden voor jou wanneer je hem goed aanpakt. Daarom begiftig ik jou met een heel apart talent, dat ik  “Eer” heb genoemd.”

< Martin Schulman “Karmic Astrology”


Leeuw ( van 23 juli tot 22 augustus) wordt niet voor niets De Koning of Koningin der dieren genoemd. Leeuw is een vuurteken. Zijn heersende planeet is de Zon, die staat voor levenskracht, voor vuur. Op het vlak van gezondheid zijn z’n gevoelige plaatsen zijn ruggengraat en hart.

De Leeuw is bijzonder wilskrachtig en hij heeft een grote overtuigingskracht. Hij heeft een groot Ego en is dan ook zeer egocentrisch. Hij bruist van leven, is meestal een zonnetje in huis, graag gelukkig en houdt van plezier, sport en spel. Hij is bijzonder creatief, soms kinderlijk en speels.

De Leeuw herken je aan zijn trotse houding, zijn liefde voor kinderen. Meestal is hij een liefdevolle en beschermende ouder. Een Leeuw houdt van drama, van pracht en praal, van luxe. Het is een uitstekende leider die zijn verantwoordelijkheden niet uit de weg gaat. Een Leeuw moet kunnen stralen, anders voelt hij zich van zijn troon gestoten. Kwets een leeuw niet, want dan tast je zijn trots aan en dan kan hij zeer heftig zijn en meedogenloos. Maar hij heeft een hart van goud, en hij vindt het fijn om anderen te verwennen. In wezen is de Leeuw een gevoelige en warme mens. Voor een vriend gaat hij door het vuur. Hoe sterk en krachtig hij ook lijkt, hij heeft zo’n nood aan waardering en erkenning, net omdat hij soms lijdt aan minderwaardigheidsgevoelens en een gebrek aan zelfwaardering.

Respect van anderen is voor een Leeuw uiterst belangrijk en hij is daarom ook veel minder dan anderen geneigd om leugens te vertellen. Een Leeuw vindt dat eerlijkheid en openheid voorop moeten staan.

Een leeuw is een organisator en neemt graag de touwtjes in handen, maar houdt niet altijd rekening met wat anderen willen. Hij mag wel leiden en hulp betonen, maar hij mag het niet overnemen van anderen, want die voelen zich in zijn nabijheid maar watjes, zonder eigen wil.

De belangrijkste levenslessen voor een leeuw zijn : zelfwaardering, het delen van macht, en leren dat zwakheid een kracht kan zijn. Hij moet leren dat het oké is om een ego te hebben, zonder dat hij dat persé moet uitvergroten. Hij moet ook leren krachten te erkennen waar hij zelf geen vat op heeft.

Heb je nog vragen over dit prachtig astrologische teken van de dierenriem? Contacteer mij op:

annemie.vertongen@telenet.be

P.S.: Hou je van dit soort artikels? Dan help je mij door ze te delen en te liken. Dank daarvoor!

http://pin.it/RF1R

https://www.astroworld.be

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.