Christinastraat in Oostende- handelszaken met een neus voor kwaliteit en authenticiteit

Het is jammer dat nog steeds zoveel toeristen voorbijlopen aan de Christinastraat. Dit pittoresk en autovrij winkelstraatje, dat parallel loopt met de befaamde Kapellestraat, en haaks staat op de Adolf Buyl straat,  is echt wel de moeite om te doen. Je vindt er geen winkelketens, enkel authentieke en kwaliteitsvolle zaken, sommige wellicht iets duurder, maar kwaliteit en originaliteit laten zich uiteraard betalen. Er heerst een soort familiesfeer, alle bewoners en handelaren kennen er elkaar en doen er hun dagdagelijks babbeltje. De “sociale controle” is lekker meegenomen, voor diegenen die er wonen. Het straatje schittert in zijn positieve inslag.

Een kleine greep uit het aanbod: Je hebt er een aantal gespecialiseerde kleerwinkels, zoals ‘Lopez’ (dameskledij en accessoires), met merken zoals Armani, List, Taylor & Elbast,…e.a., uitgebaat door Henk, met recht tegenover dé kinderkledij zaak ‘Tutti Confetti’, uitgebaat door zijn vrouw Nicole, met prachtige kleren voor kinderen van 0-16 jaar. Het loont de moeite om er eens binnen te lopen.

Naast ‘Lopez’ vind je ‘Tutti Colori‘, een combiwinkel, met zeer originele en kleurrijke handtassen. De uitbaatster Patsi heeft dat zeer goed bekeken. Ze combineert de verkoop van handtassen en andere kleine accessoires met een kappershoekje in haar winkel, waar ze tussendoor haar vaste klantjes hun haren knipt en verzorgt. “Wasting time is wasting money”, knipoogt Patsy. Ze knipt ‘droog’, wist ze me te vertellen.

Ben je op zoek naar mooie, originele schoenen die je nergens anders kan vinden? Op de hoek van de Christinastraat en de St. Sebastiaan-straat vind je ‘Luigi’, een prachtige damesschoenenzaak. Ik kan er niet voorbijlopen – ik zou geen vrouw zijn –  zonder me te laten lokken door de mooie etalages en te dromen van dat volgende paar schoenen die ik zo graag zou willen. OMG!!! BLINDDOEK MIJ!!!

Tijd voor een koffietje. De ‘Zoete Zonde’ biedt heerlijke koffie, ontbijtjes, patisserie en een kleine restaurantkaart. De zaak wordt uitgebaat door een koppel. De gerechtjes zijn er goed verzorgd en kwaliteitsvol. Je wordt er nooit teleurgesteld. Er is ook een mogelijkheid om er patisserie te kopen en thuis op te eten. De zaak leeft vooral van een vast cliënteel. Winter en zomer kan je op het zonnig terras terecht voor een babbel links of rechts. Mensen leggen er heel gemakkelijk contacten. ’s Morgens is het vaak een verzamelplaatsje voor vriendinnen, om lekker bij te praten en te roddelen bij een potje koffie.

In ‘ ’t Iengels Wienkeltje’, bij Peter Maenhoudt, vind je alle Engelse producten die je je maar kan indenken. Heel wat Engelse toeristen hebben er hun favoriete shop gevonden. Kom je terug van Londen of Engeland en heb je heimwee, dan kan je thuis nog even doen alsof, wanneer je je inkopen gedaan hebt in dit schattig winkeltje. Typisch Engelse theemerken zoals  o.a. Typhoo kan je hier nog vinden, de legendarische Engelse marmelades, Cheddar Cheese etc…

‘Edouard Tailor’, chique speciaalzaak in herenkledij met grote merken zoals Paul & Shark, Armani, etc… Klassiek en klassevol. Je wordt er deskundig geholpen door Eddy of zijn bloedmooie blonde en bescheiden vrouw. Er is ook een -hoewel kleiner  -aanbod in dameskledij. Goed bekeken van Eddy, dames die er met hun man rondsnuffelen, op zoek naar een mooie uitfit voor hem, worden er graag met een extraatje beloond voor hun geduld. 🙂

Mensen met een maatje meer kunnen terecht bij Claudia, onze knappe, goedlachse, Limburgse Oostendenaar. Sinds jaar en dag omringt ze haar cliënteel met de beste zorgen in haar winkel ‘Donna Claudia’, Christinastraat 47. Lingerie, badkleding, laarzen, …..S.O.S Claudia: steeds tijd voor een glimlach, een grapje, een babbeltje, en service.

Voor de lekkerbekken onder ons is er ‘Choc’lady’ , een chocolade speciaalzaakje, ideaal voor iemand die op zoek is naar een origineel en lekker geschenkje. Niet-Belgische toeristen (Belgische natuurlijk ook :-)) kunnen er terecht om hun vrienden of familieleden te verrassen met onze legendarische Belgische chocolade.

(voor de andere leuke zaken die nu nog niet aan bod kwamen….wordt vervolgd !!! :-))

Sea you!!

Annemie

P.S: Hou je van dit soort artikels? Dan help je mij door ze te delen en te liken. Dank daarvoor!

http://www.visitoostende.be/nl/lopez

http://www.tutticonfetti.be

http://www.visitoostende.be/nl/de-zoete-zonde-1

https://www.hetwinkelweb.be/handelaar/detail/t-iengels-wienkeltje

http://www.donna-claudia.be

http://astroworld.be

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.