Ascendant Maagd

De Ascendant in een horoscoop  geeft aan hoe we op anderen overkomen. Hij geeft aan welk teken rijzend was (aan de horizon zichtbaar was) op het exact moment van onze geboorte. Daarom dat voor Astrologen het juiste geboorte uur zo belangrijk is om de Ascendant te kunnen bepalen. In de esoterische Astrologie zegt men wel eens dat het teken waarin je Ascendant staat, eigenlijk je ziel is, omdat je diep vanbinnen verlangt om dat soort persoon te zijn. Je zonneteken staat dan meer voor je ego. Als je bvb als zonneteken Stier bent en je Ascendant is Boogschutter, dan heeft je ego de kenmerken van de Stier, maar eigenlijk wil je liever iemand zijn met de kenmerken van een Boogschutter. Sowieso zijn de twee heel erg met elkaar verbonden.

De Ascendant bepaalt de eerste indruk die anderen van ons krijgen en daardoor ontstaat een wisselwerking tussen ons en de omgeving. Elke actie lokt een reactie uit en ons gedrag geeft bepaalde signalen aan anderen waardoor zij op een bepaalde manier daar ook op reageren. Daarom is het teken van de Ascendant bijna even belangrijk als het Zonneteken (of in de volksmond “sterrenbeeld”)

Elk teken heeft zijn sterke en zwakke punten waarmee we moeten leren omgaan. Als de aard van onze Ascendant sterk verschilt met ons Zonneteken, kunnen er conflicten ontstaan tussen wat we vanbinnen ervaren en hoe anderen ons ervaren, wat de contacten soms bemoeilijkt.


Is jouw Ascendant Maagd?

Dan zou je wat verlegen kunnen zijn en kom je misschien niet zo goed voor jezelf op.  Het kan zijn dat je de indruk hebt dat anderen je niet zo interessant vinden (maar dat zit tussen je 2 oren), of dat je maar voor een paar enkelingen als interessant overkomt. Dit is een gevoel dat veel mensen met Ascendant Maagd ervaren. Eigenlijk ben je een zachtaardig en innemend iemand, met veel gevoel voor orde en netheid. Het enige echte probleem dat je zou kunnen ondervinden is het gevolg van je drang naar perfectie. Bovendien heb je ook de neiging van anderen te eisen dat ze aan dezelfde hoge maatstaven voldoen die je van jezelf verwacht. Je bent misschien wat snel om de fouten bij een ander te zien en te bekritiseren, maar het zou niet slecht zijn  om hiervoor wat meer tact te gebruiken. Je moet je afvragen of het wel de moeite loont om die ander voortdurend te proberen verbeteren.

Je bent nogal praktisch ingesteld en je verspilt niet graag je tijd aan onpraktische plannen of dingen waar je het nut niet van inziet. Dan valt je interesse snel weg. Voor jou moet aan alles wat je doet een doel gekoppeld zijn. Je hebt een uitstekende smaak voor het maken of ontwerpen van dingen van allerlei aard. Bij dat alles zal je steeds proberen om praktische zin en elegantie te combineren.

Je bent pas gelukkig als je iets (nuttigs) kan doen voor iemand anders of wanneer je een doel vindt waar je achter kan staan. Werken is voor jou zeer belangrijk en het best voel je je als bezig kan zijn met een activiteit die nuttig is en die je interesseert. En dat neemt zeker niet af bij het ouder worden, integendeel!


Als je je Ascendant niet kent en je wil die door mij laten berekenen, stuur me dan op info@astroworld.be je geboortedatum, uur en plaats van geboorte en ik reken die snel even voor je uit.

Hou je van dit soort artikels? Dan help je mij door ze te delen en te liken. Dank daarvoor!

https://www.astroworld.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.